top of page
Medisin-08188-19102019.jpg

Praktische info

Hier vindt u meer informatie over welke zorgen en behandelingen we aanbieden, praktische informatie over afspraken maken en regels die we nastreven in de praktijk.

Kinesitherapie
Medisin-2-19102019-13.jpg

Kinesitherapie

Wat brengt u mee naar de consultatie?

Identiteitskaart, klever mutualiteit, voorschrift van de arts indien u dit reeds in bezit heeft, resultaten van onderzoek: echo, RX,…

​

Afspraken voor kinesitherapie enkel telefonisch tussen 9u en 19u.

Gemaakte afspraken dienen minstens 48u op voorhand telefonisch geannuleerd te worden, zoniet wordt deze in rekening gebracht.

​

Tarieven

Valerie is gedeconventioneerde kinesitherapeut. 

​​

U kan voor volgende behandelingen terecht bij Valerie:

Manuele Therapie

Manuele Therapie is het, door middel van handelingen van uw therapeute, verlichten van blokkages of een verminderde mobiliteit van gewrichten. Dit leidt dan vaak mee tot het ontspannen van de omliggende spieren. Uw manueel therapeut heeft een vergevorderde kennis van de normale en complexe bewegingen die een gewricht maakt. Wanneer deze verstoord is, kan dit leiden tot klachten. Door deze normale bewegingen terug in het gewricht te brengen wordt de bron van het probleem opgelost en verdwijnt de klacht.

​

Sinds enkele jaren kent Manuele Therapie een evolutie , uw manueel therapeute helpt u niet enkel van uw klacht af maar zij begeleidt u in de psychosociale aspecten die een chronische of langdurige klacht met zich meebrengen.

Myofasciale Therapie &

Dry-needling

Myofasciale Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijn-punten, Trigger Punten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone.

Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken zoals Dry Needling.

​

Dry needling is een nieuwe behandelmethode waarbij uw manueel therapeute de spieren aangeprikt waardoor deze langdurig ontspannen.

​

Meer info: www.dryneedling.nl

Sportkinesitherapie

Het adequaat revalideren van sportletsels is een belangrijke taak gezien een snelle competitiehervatting vaak gewenst is. Het is ons doel om je op een medisch verantwoorde wijze zo snel mogelijk terug speelklaar te krijgen. Een snelle terugkeer in competitie is voor vele sporters immers van groot belang. Er mogen echter geen stappen over het hoofd gezien worden. Een goede analyse van de belastbaarheid van de sporter en de opgelegde belasting is hierbij belangrijk. We starten de behandelreeks met een uitgebreid onderzoek.

​

Bij sportkinesitherapie wordt de nadruk gelegd op een actieve revalidatie. Naast het behandelen van de sportletsels speelt de therapeut ook een belangrijke rol in de trainingsbegeleiding en het geven van advies en voorlichting.

​

Onder sportletsels vallen onder meer:
spier-peesaandoeningen, instabiliteits-klachten, kraakbeenlijden, kruisband-rupturen, overbelastingsletsels…

Huisartsen
Medisin-08063-19102019.jpg

​Huisartsen

Wat brengt u mee naar de consultatie?

Uw e-ID kaart of de e-ID kaart/ISI-plus kaart van uw kinderen. Betalen kan met cash, bankkaart of payconiq. Huisdieren of meer dan 1 familielid (ter ondersteuning) laat u best thuis. Voor meerdere mensen maakt u meerdere afspraken zodat we voldoende tijd per patiënt kunnen nemen en wachttijden tot een minimum kunnen beperken.

Ik kan niet komen naar mijn afspraak.

Gelieve ten laatste 1 uur voor uw afspraak te annuleren of telefonisch te verwittigen. Voor niet nagekomen afspraken kan een administratieve kost worden aangerekend. Bij herhaaldelijk niet (tijdig) opdagen kan de arts-patiëntrelatie beëindigd worden. (cfr. artikel 32 uit Code van Medische Deontologie).

Ik wens een huisbezoek.

U dient een huisbezoek tussen 8 en 10u aan te vragen. Indien u later een huisbezoek aanvraagt kunnen wij niet garanderen dat we diezelfde dag nog langskomen. In onze filosofie is een huisbezoek voorbehouden voor acuut zieke niet-mobiele patiënten, hoogbejaarde patiënten en bewoners van een woon- en zorgcentrum.

Ik wens een speciaal onderzoek (verzekeringsonderzoek, ecg, pre-operatief...)

Gelieve dit bij de afspraak te vermelden en/of telefonisch contact op te nemen zodat we zeker voldoende tijd kunnen voorzien. Een standaardconsultatie duurt 10 min en dient om één medisch probleem te kunnen behandelen. Voor dringende zaken (snijwonde, valpartij, plotse hevige pijn) neemt u best telefonisch contact op.

Bij verdere vragen of onduidelijkheden mag u telefonisch contact op nemen of een mail sturen, reken bij mail wel op een paar werkdagen antwoordtijd en dat medische problemen/vragen niet per mail beantwoord mogen worden per GDPR wetgeving.

​

 

Naast algemene geneeskunde kunt u bij de huisartsen voor volgende zaken terecht:

Preventie

(Reis)vaccinaties, bevolkingsonderzoeken, rookstop begeleiding, cardiovasculaire risicobepaling...

Gynaecologische onderzoeken

Uitstrijkjes, borstonderzoek, zwangerschapsbegeleiding, anti-conceptie, SOA-screening en behandeling

Chronische zorg

zorgtrajecten diabetes en chronische nierinsufficiëntie

Pre-operatieve onderzoeken (ECG)

Pre-operatieve onderzoeken zoals ECG-afname. Vragenlijsten kunnen nagekeken worden.

Kleine ingrepen / technische handelingen

Bloedafnames, wondhechtingen, wratten bevriezen, wondzorg, oren uitspuiten

Zorgplanning

Opstellen van vroegtijdige zorgplanning, palliatieve (thuis)begeleiding

Globaal medisch dossier (GMD)

Het beheer van al uw medische gegevens door een artsenpraktijk draagt bij aan een betere zorgkwaliteit. Sluit daarom een GMD af bij uw huisarts. Patiënten met een GMD krijgen vermindering van het remgeld op de consultatie, volledige terugbetaling van het supplement voor de avondraadpleging en verhoogde terugbetaling bij verwijzing door uw huisarts naar bepaalde specialisten.
Een GMD afsluiten is kosteloos. U hebt recht van inzage in uw dossier en u kan op elk moment vragen om het door te geven aan een andere huisarts.


Derdebetalersregeling

Weduwen, mensen met een handicap, mensen met een laag inkomen of werklozen betalen minder remgeld. Voor deze mensen en voor mensen die het financieel moeilijk hebben, wil deze praktijk laagdrempelig zijn. Daarom is deze praktijk steeds bereid de derdebetalersregeling toe te passen. Dat houdt in dat de patiënt enkel het remgeld betaalt.

​

Tarieven

In deze praktijk gelden de tarieven zoals vastgelegd in het akkoord tussen de artsen en de ziekenfondsen, de zogenaamde conventie. Het grootste deel van dit bedrag wordt door uw ziekenfonds terugbetaald wanneer u het “getuigschrift voor verstrekte hulp” binnenbrengt. Het stukje dat u zelf betaalt heet “remgeld”. Indien mogelijk werken we zoveel mogelijk via de derdebetalersregeling waarbij u enkel het remgeld betaald.

Hoeveel remgeld u betaalt hangt af van uw persoonlijke situatie en varieert tussen 1 en 6 euro. Vanaf 18u geldt een verhoogd avondtarief; u betaalt dan een supplement dat door het ziekenfonds volledig wordt terugbetaald (onder voorwaarde dat u bij deze praktijk een GMD heeft).

bottom of page